Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

Szilva

Szilva

Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. A friss szilva rendkívül gazdag káliumban. Vitaminokból mennyiségre nincs benne sok, de egymást segítik a felszívódásban. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.
A növényi antioxidánsok közül antocián színanyagokat és flavonoidokat; rutint és quercetint tartalmaz jelentősebb mennyiségben.
Sokféleképpen felhasználjuk, kitűnő lekvár készülhet belőle, de befőzésre is alkalmas, a hullott szilvából készítik a hungarikumnak számító szilvapálinkát, és a legjobb aszalványt adja. Fogyaszthatjuk nyersen gyümölcsként, gyümölcssalátákba, főzve gyümölcslevesekben is kedvelt, de jól illik különösen a vadhúsokhoz.
A szilva kerülhet süteménybe, rétesbe, tortába is. Ha édességbe szánjuk, aszalással vagy mélyhűtőben eltartva sokáig felhasználható marad. És természetesen ne feledkezzünk meg a szilvás gombócról sem.
A szilva és az aszalt szilva az egyik legjobb vértisztító hatású gyümölcsünk. A szilva frissen is serkenti az emésztést, az aszalt szilvában ugyanazt az értéket megtaláljuk. A kálium szabályozza, normalizálja a szív ritmusát és segít a test salakanyagainak kiürítésében.
Az aszalt szilva a legeredményesebb a székrekedés ellen.

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020