Még egy recept, látta már?

Göngyölt hús tarhonyával és almakompóttal

Megtekintve: 9709 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Frankfurti leves 2
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Frankfurti leves 2

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 218 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 12 437 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (12 személyre):

  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4 db közepes burgonya (kb. 70 dkg)
  • ½ fej kelkáposzta (40-50 dkg)
  • kb. 3 l víz
  • 1 db sárgarépa
  • 1 kk. bors
  • 3 kk. só
  • 2 kk. ételízesítő
  • 2 kk. majoránna
  • 1 kk. kömény (lehet őrölt is)
  • 1 db babérlevél
  • 6 db virsli (füstölt is lehet)
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. fűszerpaprika

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört (vagy apróra vágott) fokhagymát, egyszer átkeverjük és felöntjük vízzel. Beletesszük a kockákra vágott burgonyát, a csíkokra (nem túl vékonyra) vágott kelkáposztát és a felkarikázott sárgarépát.
Hozzáadjuk a fűszereket és lefedve addig főzzük míg a burgonya és a káposzta megpuhul. A tejfölhöz hozzáadjuk a fűszerpaprikát, lisztet és simára keverjük.
A levesből egy merőkanálnyit beleteszünk, átkeverjük és a levesbe öntjük. Beletesszük a karikára vágott virsliket is. Pár percet forraljuk és már tálalhatjuk is.

főzési idő:

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Vegyes leves recept, Egyéb levesek

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020