Recept kategóriák
Befőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok
Főoldal
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk.
Tojást kikeverjük a zsírral,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a többi hozzávalót is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ...
Elkészítési idő: 30 - 45 perc
Nehézség: könnyű
bővebben...
|
Legfrissebb receptek
|
Mákos krémes (20x30 xm)
A mákos részhez a száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejet, vajat és sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, simára keverjük, és a ...
bőveben » |
Megtekintve: 37 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Diós-mascarponés piskótatekercs
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, hozzáadagoljuk a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy gáztepsin 180 C fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. ...
bőveben » |
Megtekintve: 41 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: közepes |
|
Almás falatok
A tésztához a tojást,sót, olajat, cukrot simára keverünk, hozzáadjuk a joghurtot, majd a lisztes sütőporral együtt rugalmas tésztát gyúrunk.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, fahéjat, ...
bőveben » |
Megtekintve: 890 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Krumplis puffancs
Az elő tésztát összekeverjük, és kb. 40-45 percet érni hagyjuk.
Ha az idő letelt a főtészta hozzávalóival rugalmas tésztát készítünk, majd 30 percet pihentetjük. 12 db 100 gr-os darabokra osztjuk, gömbölyítjük, kicsit ...
bőveben » |
Megtekintve: 447 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Nyuszi kosár
A tojások sárgáját 3 kanál cukorral kikeverünk habosra. A fehérjéket pici sóval keményre verjük, majd hozzáadunk 1 kanál cukrot. Óvatosan a tojássárgához keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet.
? Papírral ...
bőveben » |
Megtekintve: 670 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Krémes piskótacsók
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a tejet, majd bele szitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk ...
bőveben » |
Megtekintve: 1 236 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Pihe-puha sós stangli
750-800 gr liszt
500 ml langyos víz
8 gr száraz élesztő
1 tk cukor
100 ml olaj
1 teáskanál só
Spiccelni:
3 kanál liszt
1 kanál só
pici szódabikarbóna
bőveben » |
Megtekintve: 841 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Fahéjas fátyolkalács
Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben.
2. Ezután kevergessük egy villával simára, hogy a cukor feloldódjon.
3. Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az ...
bőveben » |
Megtekintve: 755 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Darálós keksz ( a jó öreg süti)
A hozzávalókat összedolgozzuk, elfelezzük, az egyikhez hozzáadunk 2 kanál kakaót+pici tejet. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Utána ? ledaráljuk?. Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
bőveben » |
Megtekintve: 982 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Kókuszhabos tekercs
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókhoz adva rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítjük a habot:
A tojásfehérjét az ecettel pici sóval gőz fölött keményre ...
bőveben » |
Megtekintve: 691 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
Legutóbb olvasott receptek
|
Diós leveles
A tésztát kiolvasztom, majd kinyújtom, nem túl vékonyra.
Kockákra vágom, de lehet köröket is szaggatni belőle.
A diót elkeverem kevés cukorral, mézzel, és a baracklekvérral.
Mindegyik kocka közepébe teszek kis kanál diós ...
bőveben » |
Megtekintve: 12 706 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Vörösáfonyás mousse Picipiros Konyhájából
1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot ...
bőveben » |
Megtekintve: 834 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: nehéz |
|
Kekszpiramis
A hozzávalókat összegyúrjuk, ne legyen lágy a massza.
Piramis formát megszórjuk kókuszreszelékkel, majd formázzuk vele a masszát.
Megtöltjük a kész piramist pudinggal, majd kekszre ráültetjük.
bőveben » |
Megtekintve: 64 375 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Vörös rózsa
A lisztet és a darált kekszet egy tálba öntjük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az étolajat és a joghurtot, majd összegyúrjuk, utána hozzáadjuk az összes ételfestéket. A tésztát hűtőbe tesszük, míg ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 890 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Töltött padlizsántekercs
A padlizsánt vékony, hosszú szeletekre vágjuk.
Besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd törlőpapírral leitatjuk a levet.
Serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
A gombát megpirítjuk kevés olajon, majd addig főzzük, míg elfő a ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 231 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Viráglinzer
A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot, a sütőport, pici sót és összedolgozzuk a szobahőmérsékletű margarinnal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a citrom reszelt héját. A ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 519 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Gumisüti
1. Réteg:
3 tojás sárgáját 1 cs vaníliás cukrot, 5 ek porcukrot habosra keverünk, majd hozzáadjuk a 3 tojásfehérje felvert habját.
1,5 dl vízben 3 ek zselatint forrásig keverünk, majd hozzáadjuk a masszához. Tepsibe öntjük, ...
bőveben » |
Megtekintve: 175 923 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Diétás sajtos-túrós lepény
A reszelő nagyobb lyukú oldalán lereszeljük a sajtot.
Egy tálba beletesszük a fehérjéket és a fűszereket, majd gépi habverővel jól elkeverjük.
Utána mehet bele a túró, ezt alacsony fokozaton keverjük bele.
Végül a sajtot ...
bőveben » |
Megtekintve: 16 449 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Citrusos fonott kalács
A lisztet szitáljuk át, keverjük össze a sóval és a porcukorral, majd tegyük bele a keverőtálba.
A langyos tejet keverjük össze a szárított élesztővel, adjuk hozzá a lisztes keverékhez és keverjük össze.
A reszelt ...
bőveben » |
Megtekintve: 18 209 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: könnyű |
|
Almás falatok
A tésztához a tojást,sót, olajat, cukrot simára keverünk, hozzáadjuk a joghurtot, majd a lisztes sütőporral együtt rugalmas tésztát gyúrunk.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, fahéjat, ...
bőveben » |
Megtekintve: 890 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
Aktuális receptek
|
Csúsztatott palacsinta
A tojássárgáját cukorral, vajjal, vaníliás cukorral kikeverjük.
A citromot meleg vízben megmossuk, majd lereszeljük a héját.
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá,és a többi hozzávalóval együtt a kikevert masszához ...
bőveben » |
Megtekintve: 7 310 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Sajtos sonkás omlett
A tojásokat felverjük.
Serpenyőben kevés olajat felhevítünk.
Ráöntjük a tojást,füszerezzük,omlettként megsütjük.
Ha kész, tányérra tesszük,ráfektetjük a sonkaszeleteket,majd ráreszeljük a sajtot, pritaminpaprikát ...
bőveben » |
Megtekintve: 10 370 alkalommal |
Elkészítési idö: alig 15 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Göngyölt hús tarhonyával és almakompóttal
1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk.
2. Az uborkát és a sajtot csíkokra vágjuk. Majd minden szelet húsba 1-1 darabot beletekerünk.
3. Az így kapott göngyölt húst bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
4. Az ...
bőveben » |
Megtekintve: 9 783 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Mintás süti.
A tojások sárgáját először a cukorral, majd pár perc múlva az olajjal együtt habosra keverem. A lisztet elkeverem a sütőporral, majd a tojásfehérjét kemény habbá verem és összevegyítem a tojássárgás masszával, és sütőporos ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 615 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Fahéjas-almás puffancs
1.Az almákat megmossuk,megpucoljuk és kockára vágjuk.
2.A szoba hőmérsékletű margarint a cukorral habosra keverjük.Majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot,csipet sót,majd egyenként a tojásokat.
3.Sütőporral és fahéjjal elkevert ...
bőveben » |
Megtekintve: 16 748 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Fűszeres sajttal - kukoricával-zöldborsóval töltött karajtekercsek
A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk. A krémsajtot egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, beletörjük a fokhagymát, jól összeforgatjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. A karajszeleteket meghintjük sóval, ...
bőveben » |
Megtekintve: 12 022 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: közepes |
|
Indiáner
6 tojásból piskótatésztát készítünk, majd a sütőpapíron köröket rajzolunk a papírra, a piskóta tésztából teszünk minden körre egyenlően, szépen elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Minden második piskóta ...
bőveben » |
Megtekintve: 14 198 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: közepes |
|
Kelt kakaós kuglóf
1. 2 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, majd ebbe elkeverjük az élesztőt, és hozzáadunk 20 dkg lisztet. A tetejét meghintjük liszttel, és 20-25 percig kelesztjük.
2. Közben a margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a ...
bőveben » |
Megtekintve: 19 476 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: közepes |
|
Gesztenyetorta
8 tojássárgáját felverem 8 kanál kristálycukorral, majd beleforgatok 8 kanál lisztet és 9 tojásfehérjét.
Tepsiben megsütöm.
A krémhez 4 dl tejből elkészítem a főzött pudingot. Mikor langyosra hűl belekeverem robotgéppel a ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 471 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Fahéjjal szórt szilvás süti
A tésztához valókhoz a tejszínt felverem a cukorral és többivel aztán bele a liszt és a többi.
Vajazott formába öntöm.
Félbevágott szilvával kiraktam, nekem befőtt volt itthon.
Majd összemorzsoltam a morzsához valókat és rá ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 415 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: egyszerű |
Hasznos olvasmányok
Szilva
Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.
tovább » |
Sóska
A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.
tovább » |
Körte
Az emberiség legalább 3000 éve ismeri, termeszti. Nemcsak ízletes és zamatos, hanem, jótékonyan hat szervezetünkre. Dietetikusok szerint a körte az egyik legjobb orvosság a depresszió ellen. Egyetlen körtével biztosíthatjuk a napi C vitamin és kálium szükségletet.
tovább » |
|