Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

Főoldal

Citromos szelet 1

Piskóta elkészítése:
Egy keverőtálba 9 db közepes méretű tojás fehérjét robotgéppel jó kemény habbá verjük.
A felvert fehérjébe fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, közben ...

Elkészítési idő: 105 - 120 perc
Nehézség: könnyű

bővebben...


Legfrissebb receptek

Sült alma diós töltelékkel

Sült alma diós töltelékkel

Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat vájjuk ki úgy, hogy nagyobb hely legyen a tölteléknek. Ezután citromlével alaposan csepegtessük meg, hogy ne barnuljon meg a húsa. A darált diót keverjük össze a mézzel (v. cukorral), a ...

bőveben »

Megtekintve: 181 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Csokoládés Szilvás, túrótorta

Csokoládés Szilvás, túrótorta

A tésztához a gőz felett összeolvasztjuk a vajat,és a darabokra tört csokoládét./ Ne legyen meleg/.A tojásokat kettéválasztjuk ,a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral ,majd hozzákeverjük a tojássárgáját és a vajas ...

bőveben »

Megtekintve: 146 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Gombás göngyölt tarja, fűszeres burgonyával

Gombás göngyölt tarja, fűszeres burgonyával

A kockára vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük a szeletekre vágott gombával együtt. Összekeverjük a megáztatott, és kinyomkodott zsemlével sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük majorannával, kevés pirospaprikával, ...

bőveben »

Megtekintve: 60 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: közepes
Háromszínű csokitorta

Háromszínű csokitorta

Csokis-vajas krém A csokis-vajas krémhez habosra keverjük a vajat. Az étcsokit felolvasztjuk, és szoba hőmérsékletűre hűtjük, majd hozzákeverjük a vajhoz. Hozzáadjuk a kakaót is, és simára keverjük, majd a porcukor és a ...

bőveben »

Megtekintve: 4 675 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Angol piskótacsók

Angol piskótacsók

A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, végre felé beledolgozzuk a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd keverőlapáttal a lisztet is hozzáadjuk. Nyomózsákba téve, sütőpapíros tepsibe nagyobb diónyi ...

bőveben »

Megtekintve: 264 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Diós-mákos kosárka

Diós-mákos kosárka

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk sima tésztává. Folpacka csomagolva egy-két órát hideg helyen pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A diót ( mákot) összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd ...

bőveben »

Megtekintve: 239 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Tejfölös pogácsa

Tejfölös pogácsa

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros tejbe, majd pár perc alatt futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg zsírt (v. vajat) és morzsoljuk össze. Amikor már kezd morzsalékos lenni, ...

bőveben »

Megtekintve: 260 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: könnyű
Bonbonetti

Bonbonetti

Gőz felett megolvasztjuk a margarint, bele a cukor, a torta bevonó - ha elolvadt beleöntjük a villával felvert tojást, a pudingot, a darált diót, és kb. 8-10 percig főzzük. A tűzről levéve bele tördelünk 3 darab nápolyi ostya ...

bőveben »

Megtekintve: 302 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Túrós táska muffin

Túrós táska muffin

Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Olajjal lekenve duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A túróhoz adjuk a hozzávalókat, sima masszává ...

bőveben »

Megtekintve: 326 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: könnyű
Csípős-sült oldalas.

Csípős-sült oldalas.

Az oldalast ízlés szerint daraboljuk fel, majd dörzsöljük be alaposan a zúzott fokhagymával. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és a fűszerekkel, majd öntsük fel annyi tejjel, hogy ellepje. Ezután ...

bőveben »

Megtekintve: 336 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: könnyű

Legutóbb olvasott receptek

Gulyásleves gazdagon

Gulyásleves gazdagon

Elkészítés: A hagymát összevágjuk és megpirítjuk olajban. Rászórjuk a pirospaprikát és 1dl vizzel felengedjuk, majd hozzáadjuk a sót, borsot, köménymagot. Beletesszük a húst, a kockákra vágott zöltséget, sárgarépát és ...

bőveben »

Megtekintve: 12 307 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Almatorta - sütés nélkül

Almatorta - sütés nélkül

A megpucolt és lereszelt almát összekeverjük 2 dl vízzel és a cukorral, majd kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a maradék 2,5 dl vízzel elkevert pudingporokat az almához és sűrűre főzzük. Ízesítjük fahéjjal és ...

bőveben »

Megtekintve: 6 118 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Barackos, túrós pite zabpehellyel

Barackos, túrós pite zabpehellyel

A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, adjuk hozzá a sütőport, a cukrot, majd morzsoljuk hozzá a vajat. A tészta kétharmadát dolgozzuk össze cipóvá, harmadát hagyjuk morzsásan. A tésztacipót lisztezett felületen nyújtsuk kb. ...

bőveben »

Megtekintve: 7 832 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Kakaós kalács

Kakaós kalács

A tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. A krém elkészítése : 25 dkg margarin, 20 dkg porcukorral gépi habverővel ...

bőveben »

Megtekintve: 7 731 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: könnyű
Gesztenyetorta

Gesztenyetorta

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. ? A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, ...

bőveben »

Megtekintve: 3 328 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: közepes
Hegyaljai betyárpecsenye hagymás-tört krumplival

Hegyaljai betyárpecsenye hagymás-tört krumplival

A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés pirospaprikával, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják. Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd óvatosan helyezzük bele a ...

bőveben »

Megtekintve: 2 817 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Mascarponekrémes koszorú

Mascarponekrémes koszorú

A mandulás csókot durvára aprítjuk. A margarint 25 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejet és a citromlevet. Végül hozzáadjuk a keményítővel és a ...

bőveben »

Megtekintve: 4 858 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Kombe- töltött kenyér

Kombe- töltött kenyér

A vízben az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, kelni hagyjuk. Ha megkelt, 3 cipóba vesszük, még kicsit kelesztjük. Utána a egyik cipót kb. 40x47 cm-es méretűre nyújtjuk, megkenjük a megolvasztott vaj és ...

bőveben »

Megtekintve: 4 850 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Kozáksapka

Kozáksapka

A tojásokat szétválasztjuk. Összekeverjük a 7 tojássárgáját a 30 dkg kristálycukorral. Hozzáadjuk a liszthez a szódabikarbónát és a kakaóport. Felverjük keményre a tojásfehérjét, majd óvatosan a lisztes keverékhez ...

bőveben »

Megtekintve: 4 273 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Gombás ravioli paradicsomos szószban

Gombás ravioli paradicsomos szószban

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztát vékonyra kinyújtjuk, és kis pohár segítségével kiszaggatjuk. A hagymát nagyon kicsi kockákra vágjuk és feltesszük olajon pirítani, rátesszük a gombát, megfűszerezzük és ...

bőveben »

Megtekintve: 5 720 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: közepes

Aktuális receptek

Sport szelet

Sport szelet

1-->A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem. 2-->A kockára vágot vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és a tejet, majd az egészet felmelegítem. 3-->A ...

bőveben »

Megtekintve: 6 424 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: közepes
citromfűszörp

citromfűszörp

A citromfüvet a karikára vágott citromokkal együtt 1 éjszakára beáztatjuk. Másnap feltesszük a cukorral és citromsavval főni. Forrás után még 10 percet főzzük. Kivesszük a citromfüvet belőle, majd üvegekbe ...

bőveben »

Megtekintve: 6 922 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Kapros túrógombóc

Kapros túrógombóc

A hozzávalókat összekeverem, kicsit állni hagyom, majd a gombóccá formált darabokat enyhén sós vízben kifőzöm. Közben kevés olajon megpirítom a zsemlemorzsát. A kifőtt gombócokat beleforgatom a zsemlemorzsába, és tejföllel ...

bőveben »

Megtekintve: 6 832 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Kókuszos linzer

Kókuszos linzer

A lisztet, porcukrot, sütőport és a kókuszreszeléket a rámamargarinnal elmorzsolom. Hozzá adom az egy tojást és jól összegyúrom. Egy kis tejet hozzá tehetünk ha nem elég ruganyos a tészta. A kinyújtott tésztát karikákra ...

bőveben »

Megtekintve: 10 893 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű
Tojásos puffancs

Tojásos puffancs

A kenyereket kezünkkel szétmorzsoljuk, ráütjük a tojásokat, sóval borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a burgonyapelyhet amibe előzőleg belekevertük a sütőport, a sajtokat, olajat. Egy villával alaposan összekeverjük a masszát, ha ...

bőveben »

Megtekintve: 5 795 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Levendulakrémes párnácskák

Levendulakrémes párnácskák

Tészta 1.A lisztet, a cukrot, a vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a hideg vizet. Jól összedolgozzuk, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 2.A hűtőből kivéve lisztezett deszkára tesszük a ...

bőveben »

Megtekintve: 5 256 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű
Fagyi szelet

Fagyi szelet

Tojássárgáját cukorral kikeverjük, tojásfehérjét felverjük habnak, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Megsütjük. Pudingot megfőzzük, kihűtjük. Vajat porcukorral elkeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. Rákenjük a ...

bőveben »

Megtekintve: 7 699 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Csokoládékrémes Piskótatekercs

Csokoládékrémes Piskótatekercs

1. A piskótatésztát megsütjük. 2. Ha kisült kitesszük hűlni. 3. A Margarint kikavarjuk a cukorral habosra.Hozzádjuk a kakaóport és simára keverjük. 4. a krémmel megkenjük a piskótát,és feltekerjük.Ami kimarad krém rá lehet ...

bőveben »

Megtekintve: 8 817 alkalommal Elkészítési idö: alig 15 perc Nehézség: egyszerű
Kinder bueno torta

Kinder bueno torta

A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, hozzáadjuk a cukrot, és a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Tetejét megszórjuk durvára vágott dióval. Megsütjük. A tésztát tálcára kiborítjuk, és ...

bőveben »

Megtekintve: 9 340 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: könnyű
Padlizsánkrém

Padlizsánkrém

A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 ºC-ra (légkeveréses) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ...

bőveben »

Megtekintve: 5 637 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű

Hasznos olvasmányok

A szőlő

Az ősz népszerű gyümölcse a szőlő. Jó ha tudjuk, hogy ízletessége mellett, a vértisztító és az idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. Remek izomregeneráló.

tovább »

Szilva

Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.

tovább »

Sóska

A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.

tovább »


A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020