Recept kategóriák
Befőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok
Főoldal
18 cm-es:
A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, a vizet. Ha már könnyű habos ( kb. 8-10 perc) kézi habverővel hozzáadjuk a sütőporos lisztbe ...
Elkészítési idő: 120 percnél több
Nehézség: közepes
bővebben...
|
Legfrissebb receptek
|
Mákos krémes (20x30 xm)
A mákos részhez a száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejet, vajat és sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, simára keverjük, és a ...
bőveben » |
Megtekintve: 34 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Diós-mascarponés piskótatekercs
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, hozzáadagoljuk a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy gáztepsin 180 C fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. ...
bőveben » |
Megtekintve: 41 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: közepes |
|
Almás falatok
A tésztához a tojást,sót, olajat, cukrot simára keverünk, hozzáadjuk a joghurtot, majd a lisztes sütőporral együtt rugalmas tésztát gyúrunk.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, fahéjat, ...
bőveben » |
Megtekintve: 888 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Krumplis puffancs
Az elő tésztát összekeverjük, és kb. 40-45 percet érni hagyjuk.
Ha az idő letelt a főtészta hozzávalóival rugalmas tésztát készítünk, majd 30 percet pihentetjük. 12 db 100 gr-os darabokra osztjuk, gömbölyítjük, kicsit ...
bőveben » |
Megtekintve: 446 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Nyuszi kosár
A tojások sárgáját 3 kanál cukorral kikeverünk habosra. A fehérjéket pici sóval keményre verjük, majd hozzáadunk 1 kanál cukrot. Óvatosan a tojássárgához keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet.
? Papírral ...
bőveben » |
Megtekintve: 670 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Krémes piskótacsók
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a tejet, majd bele szitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk ...
bőveben » |
Megtekintve: 1 236 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Pihe-puha sós stangli
750-800 gr liszt
500 ml langyos víz
8 gr száraz élesztő
1 tk cukor
100 ml olaj
1 teáskanál só
Spiccelni:
3 kanál liszt
1 kanál só
pici szódabikarbóna
bőveben » |
Megtekintve: 833 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Fahéjas fátyolkalács
Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben.
2. Ezután kevergessük egy villával simára, hogy a cukor feloldódjon.
3. Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az ...
bőveben » |
Megtekintve: 755 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Darálós keksz ( a jó öreg süti)
A hozzávalókat összedolgozzuk, elfelezzük, az egyikhez hozzáadunk 2 kanál kakaót+pici tejet. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Utána ? ledaráljuk?. Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
bőveben » |
Megtekintve: 982 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Kókuszhabos tekercs
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókhoz adva rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítjük a habot:
A tojásfehérjét az ecettel pici sóval gőz fölött keményre ...
bőveben » |
Megtekintve: 691 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
Legutóbb olvasott receptek
|
Zöltséges burgonya nokedlivel, sült csirkével
Elkészítése:
Nokedli:
A lisztbe beletesszük a sót és a tojásokat, majd elkeverjük. Felforralunk egy fazékba vizet és a tésztát nokedli szaggatón beleszaggatjuk. Leszűrjük ha megfőtt.
A 4 db csirkecombhoz a páclé hozzávalóit ...
bőveben » |
Megtekintve: 10 680 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Virágoskert
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és közepes tepsi hátán 6 lapot sütünk belőle.
A krém készítése:
A vízzel a pudingot keményre főzzük, kihűtjük. A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, a kihűlt pudinghoz adjuk, ...
bőveben » |
Megtekintve: 9 295 alkalommal |
Elkészítési idö: 90 - 105 perc |
Nehézség: közepes |
|
Tejfölös sajtos csirkemell tésztával
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Olajat felforrósítjuk, ebbe tesszük a húst, és hirtelen fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük, a fokhagymát, és kis lángon folytatjuk a hús sütését, amíg megpuhul. Ne süssük ...
bőveben » |
Megtekintve: 20 831 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Szórt almás
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral.
2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett tepsibe.
3. Meghámozzuk, és lereszeljük az almát. A reszelt alma levét ...
bőveben » |
Megtekintve: 19 253 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: közepes |
|
Rízskók
1. A tejet felteszem főni, beleöntöm a vizet, belereszelem a citromhéját.
2. Hozzáadom a vaníliacukrot, sót, 10 dkg cukrot.
3. A felforralt tejbe beleteszem a megmosott rizsát. Állandó kavargatás mellett, 15 percig főzöm.
4. ...
bőveben » |
Megtekintve: 26 644 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Rántott cukkini
A cukkinit megmossuk,kb. Fél centi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk.
A tojást felverjük, sóval ízesítjük.
Ha van száraz zsemlénk, házilag is készíthetünk belőle zsemlemorzsát, csak le kell darálni,majd átszitálni.
Az olajat ...
bőveben » |
Megtekintve: 19 709 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Pihe-puha sós stangli
750-800 gr liszt
500 ml langyos víz
8 gr száraz élesztő
1 tk cukor
100 ml olaj
1 teáskanál só
Spiccelni:
3 kanál liszt
1 kanál só
pici szódabikarbóna
bőveben » |
Megtekintve: 833 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Nyuszi kosár
A tojások sárgáját 3 kanál cukorral kikeverünk habosra. A fehérjéket pici sóval keményre verjük, majd hozzáadunk 1 kanál cukrot. Óvatosan a tojássárgához keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet.
? Papírral ...
bőveben » |
Megtekintve: 670 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Mustáros csirkemell
A hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a felcsíkozott csirkemellet.
Fehéredésig sütjük,majd felöntjük a tejszínnel.Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük benne a mustárt, majd fedő alatt puhára ...
bőveben » |
Megtekintve: 13 116 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Mákos bejgli
A langyos tejfölbe beledörzsöljük az élesztőt, és elkeverjük a tojással. Összekeverjük a lisztet és a margarint, tetejét megszórjuk a porcukorral és egy csipet sóval. Miután beindult az élesztős tejföl hozzáadjuk, és gyors ...
bőveben » |
Megtekintve: 14 996 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: könnyű |
Aktuális receptek
|
Kétszínű krémes
A liszten kívül a hozzávalókat össze kell keverni, és lassú tűzön 5 percet melegíteni.
Ha kihűlt, hozzáadni a lisztet, és 3 cipóra osztani.
A cipókat egyenként kinyújtani, majd olajozott, lisztezett tepsi hátán megsütni.
A ...
bőveben » |
Megtekintve: 208 817 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Rántott csirkemell sültkrumplival
A csirkemelleket megmossuk,ketté vágjuk, bőrét eltávolítjuk,majd jól besózzuk.
A húsokat megforgatjuk először lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában.
Forró olajban kisütjük.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd hasábokra ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 330 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Akácvirág szörp
Az akácvirágot lehúzzuk a száráról, előtte lerázzuk róla a bogarakat, ha vannak rajta.
Az akácvirágot a vízzel citromsavval,karikára vágott citrommal,elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, közben többször megkeverjük.
Másnap ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 770 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: egyszerű |
|
Eperturmix
Az epret megmossuk.
Összeturmixoljuk a többi hozzávalóval.
Jól behűtve fogyasztjuk.
bőveben » |
Megtekintve: 8 941 alkalommal |
Elkészítési idö: alig 15 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Tojáshabos almás pite
1. A tésztához a lisztet, vajat/margarint, porcukrot elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. A cipót fóliába csomagolva 30 percig a hűtőszekrényben pihentetjük.
2. A piteforma alját kibéleljük a ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 464 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Zöldbabos sünifasírt
Zöldbabot megmossuk, nagyon apróra felaprítjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük.
Egy tálba ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 695 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Rakott krumpli
A krumplikat megmossuk, majd feltesszük héjában főni.
A tojásokat szintén megmossuk, keményre főzzük.
Ha megfőtt a krumpli, megpucoljuk, karikára vágjuk.
A tepsit vékonyan kiolajozzuk, majd ráteszünk egy sor krumplit,sózzuk, ...
bőveben » |
Megtekintve: 7 786 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Virslis tésztavirágok
A hozzávalókat kenyérsütőbe teszem dagasztom és kelesztem. Lisztezett deszkán ½ cm vastagságúra kinyújtjuk és mindegyike teszünk egy darabka virslit, becsomagoljuk és ollóval darabokra vágjuk, nem egészen az aljáig. A ...
bőveben » |
Megtekintve: 12 814 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Kefires Lángos
A hozzá valókat az élesztő a tej kivételével egy nagy tálba rakom.felfuttatom az élesztőt a tejbe. Össze dolgozom a többi hozzá valókkal egy órát kelni hagyom.Olajos kézzel kitépek belőle kinyújtom jó nagyra és ki sütőm ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 937 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Linzerkarika
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd fél centire kinyújtjuk. Virágformákat szaggatunk belőle, ugyanannyi lyukast, mint telit.
Világosra sütjük.
Ízlés szerint lekvárral összeragasztjuk, majd porcukrot hintünk a tetejére.
bőveben » |
Megtekintve: 12 318 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
Hasznos olvasmányok
Szilva
Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.
tovább » |
Körte
Az emberiség legalább 3000 éve ismeri, termeszti. Nemcsak ízletes és zamatos, hanem, jótékonyan hat szervezetünkre. Dietetikusok szerint a körte az egyik legjobb orvosság a depresszió ellen. Egyetlen körtével biztosíthatjuk a napi C vitamin és kálium szükségletet.
tovább » |
Sóska
A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.
tovább » |
|