![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 60 - 75 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 53 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 1 907 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben.
2. Ezután kevergessük egy villával simára, hogy a cukor feloldódjon.
3. Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az élesztőt, és villával alaposan keverjük össze az egészet.
4. Ezután fogunk egy fakanalat, és elkezdjük dagasztani, míg szép sima nem lesz, és kezd elválni az edény falától.
5. Ezután meglisztezzük a tetejét, majd kb. egy órán át pihentetjük a tálban, egy konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten.
6. Lisztezett felületen 30*50 centis téglalappá nyújtjuk , megkenjük az előzőleg felolvasztott vajjal, majd megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral. Fontos: a vajból és a fahájas cukorból is hagyjunk egy-egy evőkanálnyit, amit a tetejére teszünk később.
7. A téglalapot hat egyenlő csíkra vágjuk (a rövidebbik oldalánál), majd a csíkokat egymásra helyezzük.
8. Kaptunk egy emeletes csíkot, amelyet további hat kockára vágunk.
9. Ezeket a kockákat sütőpapírral bélelt dobozformába sorakoztatjuk élével. Megkenjük a tetejét a maradék vajjal és meghintjük a maradék fahéjas cukorral.
10. Újabb kb. 50-60 percet pihentetjük letakarva, ( ekkor már kitölti az egész formát)
11. Ekkor 190 fokos sütőbe tesszük ( a sütő aljába mehet egy kis lábasba víz) és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 190 °C
nagyon finom foszlós kalács
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |