Még egy recept, látta már?

Diócska

Megtekintve: 22923 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Fánk vaníliakrémmel töltve
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Fánk vaníliakrémmel töltve

Elkészítési idő: 30 - 45 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 290 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 9 784 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • kb. 10 darabhoz:
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1/2 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • egy csipet só
  • A krémhez:
  • 4 tojás (kettéválasztva)
  • 8 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4,5 dl tej
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • reszelt csokoládé

Elkészítés:

Előkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 220 C°-ra előmelegítjük (gázsütő 4. fokozat).

Elkészítés:
1. A vizet, az olajat, egy csipet sót és a vaníliás cukrot lábasba öntjük, és amikor forrni kezd, beleszórjuk a lisztet. Kis lángon, fakanállal 1 percig folyamatosan kevergetjük. A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd egyesével belekeverjük, és jó alaposan eldolgozzuk a tojásokat.
2. A masszát habzsákba szedjük. A tepsire diónyi nagyságú tésztát nyomunk, abból kiindulva 2-3 cm-es egyenest, majd ismét diónyit nyomunk a zsákból. Ismételjük, amíg a massza elfogy. Megspricceljük kétszer vizes kézzel, és a 220 C°-ra előmelegített sütőben 5 percig, majd a hőt 200 C°-ra (gázsütő 3. fokozat)
csökkentve még 15 percig sütjük. Legalább 10 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert tönkremegy a fánk. Amikor szép szalmaszínű és nagyon kemény a tészta, kivesszük, kihűtjük. A tetejüket levágjuk.
3. A krémhez a tojássárgáját, a liszttel, a cukorral habosra keverjük. Felengedjük a tejjel, folyamatos keveréssel keményre főzzük, amíg elválik a lábas aljától.
4. A tűzről levéve a krémet, vaníliás cukrot keverünk bele.
5. A 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lazán belekeverjük a krémbe. A krémet habzsákba szedjük, megtöltjük a fánkokat, visszatesszük a tetejüket, porcukorral és reszelt csokoládéval megszórjuk.

sütési idő:
sütési mód:

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Különleges fánkok recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020