![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 75 - 90 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 374 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 13 502 alkalommal Továbbküldve: 0 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
Tészta
1. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a rizslisztet, kakaót és a sütőport, majd óvatosan a tojásfehérjékből felvert habot is.
3 Egy 20*13 cm-es püspökkenyérformát jól kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, fél óra elteltével alufóliával letakarjuk, és úgy sütjük tovább.
5. Ha megsült, kivesszük a sütőből, rácsra tesszük kihűlni.
6. A szélesebbik fele lesz a teteje. Éles késsel a tetején felpúposodott tésztát levágjuk, amit sajtreszelőn lereszelünk, és félretesszük a díszítésig. Három felé vágjuk vízszintesen, és savanykás lekvárral megkenjük.
7. Az oldalát és a tetejét a kihűlt krémmel vastagon megkenjük (nem kell sima, egyenletesnek lennie).
8.Egy hegyes, éles kés segítségével hosszúkás nyílásokat vágunk a tetejébe, amikbe beleillesztjük a piskótákat, ostyalapot, a fákat. A félretett, lereszelt maradék tésztát rászórjuk, és a torta köré is hintünk belőle. Pár szellemet is ültetünk a tetejére.
Krém
1. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, egy kevés tejjel simára dolgozzuk.
2. Hozzáöntjük a maradék tejet, és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.
3. Ha kihűlt, az olvasztott csokoládéval és a mogyorókrémmel összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
Díszítés
1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és nyomózsákba töltjük, majd alufóliára fa alakot próbálunk rajzolni. Ha sikerül, hűtőbe rakjuk keményedni.
2. Ha megdermedt, óvatosan lefejtjük a fóliáról.
3. A babapiskótákat kettévágjuk, a simább felüket olvasztott csokoládéba mártjuk, szintén hűtőbe rakjuk dermedni.
4. Ha megkeményedett a csokoládé rajta, kivesszük, és cukormázzal a domborúbb felére tetszőleges évszámokat írunk. Ugyanígy felévszámozzuk a Grandolettinket is.
5. Tojásfehérjéből és cukorból kis szellemeket készítünk.
sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 20 cm
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |