Még egy recept, látta már?

Mandulás sütemény (gyors)

Megtekintve: 10617 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Hokkaido kalács
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,0 pont)Recept

Hokkaido kalács

Elkészítési idő: 90 - 105 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 192 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 8 499 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (12 személyre):

  • 6 dkg finomliszt
  • 54 dkg kenyérliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 dkg tejpor
  • 8 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A lisztet dagasztó tálba teszem . Közepébe kis fészket alakítok ki .Beleteszem a cukrot . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés langyos tejjel . Meleg helyre téve hagyom , hogy az élesztő felfusson .
Aztán az összes hozzávalót bele teszem és jól kidagasztom . Letakarva , meleg helyen1,5 órát kelesztem . Ezután átgyúrom , és 6 kis cipót formázok belőle majd letakarva még 20 percig pihentetem . A formát sütőpapírral kibélelem.. Szélességének megfelelően kinyújtom a cipókat és szorosan feltekerem . Egymás mellé helyezem a formába és újabb másfél órán át kelesztem . Lekenem tejjel . amitől szép fényes lesz a kérge . 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöm . (Gőzös sütő, kis lábasban víz a sütő aljába)

sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 175 °C

Személyes jótanács:

Húsvétra, sonka mellé nálunk kötelező, igazi sós kalács. Játszani lehet a cukorral, ha több cukrot teszünk bele, akkor édes kalácsunk lesz.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb kelt tészta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020