Még egy recept, látta már?

Kozáksapka

Megtekintve: 9410 alkalommal

Elkészítési idö: 45 - 60 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Krémes piskótacsók
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Krémes piskótacsók

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 16 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 1 935 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (12 személyre):

  • Hozzávalók a piskótához
  • 5 tojás
  • 110 gr cukor
  • 30 ml olaj
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 30 ml tej
  • 170 gr liszt
  • Krém hozzávalói:
  • 400 gr mascarpone
  • 150 ml habtejszín
  • sz.sz porcukor
  • Töltelék:
  • 330 gr fagyasztott meggy
  • 110 gr cukor
  • kicsi citromlé
  • 30 ml víz + 30 gr keményítő

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a tejet, majd bele szitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk és 200 C fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a fagyasztott gyümölcsöt a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a vízzel elkevert keményítőt, és sűrűre főzzük. Folpackkal lefedjük, teljesen kihűtjük.
A krémhez a mascarponét a tejszínhabbal keményre verjük.
A piskótából kis pogácsa ( 5-6 cm) kiszúróval köröket szúrunk ki. Minden korongot vékonyan megkenünk krémmel, majd habzsába töltve a fele korongra magas karimát nyomunk.Közepébe 1 kiskanál gyümölcsöt teszünk, majd a habos felével rá borítjuk a másik fele piskóta korongot. A leeső piskóta darabokat aprítóban összeaprítjuk, és a sütik oldalát (tetejét) bepanírozzuk. Én most csoki csíkokat húztam a tetejére.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 200 °C

Személyes jótanács:

Nagyon puha piskóta , finom töltelékkel.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Krémes süti recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020