Még egy recept, látta már?

Meggyes -mákos kevert süti

Megtekintve: 13781 alkalommal

Elkészítési idö: 15 - 30 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Krémes vörös-fekete csokoládé buborék erdeigyümölcs zselével
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Krémes vörös-fekete csokoládé buborék erdeigyümölcs zselével

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 47 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 1 532 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • Egy 6 db-os szilikon formához:
  • - 300 g étcsokoládé + 1 kk olaj
  • - 200 g fehér csokoládé
  • - egy marék erdeigyümölcs mix
  • - 1 tk zselatin por + 1 ek viz
  • - 70 g vaniliás tortakrém alappor + 200 ml tej
  • - vörös és fekete ételfesték
  • - izlés szerint ételcsillám
  • Piskótához:
  • - 55 g liszt
  • - 100 g kristálycukor
  • - 85 g puha margarin
  • - 85 ml író (joghurt vagy kefír is jó)
  • - 1 db tojás
  • - 2 g kakaópor
  • - 1 tk vaníliaaroma
  • - 1/4 tk szódabikarbóna
  • - 1/4 tk só
  • - 1/2 tk sütőpor
  • - piros ételfesték

Elkészítés:

1. A margarint és a cukrot egy tálba töltjük és elektromos habverővel 3 percig verjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojást, 1 percig verjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vanília aromát, az írót és az ételfestéket.

2. Egy másik edényben elkeverjük a többbi száraz hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.

3. Vékony rétegben sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük és 160 C-on tűpróbáig sütjük.

4. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és pár csepp fekete ételfestéket, majd lassú mozdulatokkal simára keverjük. Kiskanál segitségével kikenjük vele a formákat, majd dermedésig fagyasztóba tesszük.

5. A krémhez a tortakrém alapport elkeverjük a tejjel és pár csepp vörös ételfestékkel, majd a megdermedt csokoládé formák háromnegyedéig adagoljuk.

6. Az erdeigyümölcs zseléhez a gyümölcsöket egy kis edényben, egy csésze vizzel szinte szétfőzzük. A zselatinport a vizzel elkeverjük, hagyjuk ruganyosra kötni, majd a forró gyümölcs mixhez keverjük és dermedésig állni hagyjuk.

7. A krémek közepére egy-egy teáskanál zselét helyezünk, majd a vörösbársony piskótából akkora köröket szaggatunk ki, amik kisebbek a formák aljánál. Belenyomjuk a krémbe úgy, hogy a krém a szélein feljöjjön, de a forma széleinél ne legyen magasabban se a krém, sem a piskóta.

8. A fehér csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzá cseppentünk pár csepp vörös ételfestéket, elkeverjük és a formák alján szépen egyenletesen eloszlatjuk.
30 percre fagyasztóba tesszük.

9. Megdermedésük után óvatosan kinyomjuk őket a formából, ételcsillámmal diszitjük.

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb ünnepi

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020