Még egy recept, látta már?

Kókuszos hókocka csokoládé cseppekkel

Megtekintve: 9330 alkalommal

Elkészítési idö: 45 - 60 perc

Nehézség: egyszerű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Narancskrémes piskótatekercs
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (2,7 pont)Recept

Narancskrémes piskótatekercs

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 149 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 7 820 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (8 személyre):

  • Hozzávalók 30 x 40 cm-es tepsihez
  • A piskótához:
  • - 4 tojás
  • - 15 dkg cukor
  • - csipet só
  • - 1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • - néhány csepp narancsaroma
  • - 15 dkg liszt
  • - 2 kávéskanál sütőpor
  • - 3 evőkanál olaj
  • - 3 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • - 2 narancs reszelt héja és leve
  • - 4 tojássárgája
  • - 2 egész tojás
  • - 10 dkg cukor
  • - 12 dkg vaj
  • - 25 dkg mascarpone
  • A tetejére:
  • - 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojást a cukorral, a szegfű-szeggel, a narancsaromával sóval habosra verjük robotgéppel, amíg a térfogata meg nem nő. Belecsorgatjuk előbb az olajat, majd a vizet. Kézi habverővel óvatosan elvegyítjük a sütőporos liszttel.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Amikor kész, porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, az alján lévő papírt eltávolítjuk. A keskenyebbik oldalától a tiszta sütőpapírral együtt először lazábbra, majd 2-3 perc múlva szorosabbra tekerjük. Ezután kitekerjük a tésztát, most már a papír nélkül feltekerjük, és hűlni hagyjuk.

A narancskrémhez a cukrot, a narancsok reszelt héját és kifacsart levét egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojásokat. Simára keverjük és alacsony lángon addig főzzük kevergetve, míg rotyogni nem kezd.
Hozzáadjuk a vajat és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, hűlni hagyjuk.
Ha a piskóta és a krém is kihűlt, akkor összeállítjuk a süteményt. A narancskrémet összekeverjük a 25 dkg mascarponéval és ezt rákenjük a kiterített piskótalapra. Feltekerjük, és hűtőbe tesszük 1 órára, majd megolvasztjuk az étcsokoládét, és gyors mozdulatokkal bevonjuk a piskótatekercset és a tetejét díszíthetjük cukorszirup csíkokkal, vagy dekorcukorral is.

sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Piskóta recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020