Még egy recept, látta már?

Citromos zöldborsóleves kapros krumpligombóccal

Megtekintve: 3770 alkalommal

Elkészítési idö: 60 - 75 perc

Nehézség: egyszerű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Sajttal töltött baconbe göngyölt fasírt
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,6 pont)Recept

Sajttal töltött baconbe göngyölt fasírt

Elkészítési idő: 15 - 30 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 170 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 7 760 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (5 személyre):

  • 1/2 kg darálthús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1/2 db zsemle
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 dkg őrölt kömény
  • 1 dkg fehérbors
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl tej
  • 5 dkg sajt
  • kb. 12 dkg baconszalonna
  • pici olaj

Elkészítés:

A zsemlét beáztatjuk tejbe, majd kinyomkodjuk. Ledaráljuk, vagy apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a darálthúshoz. A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon apró kockákra összevágjuk.
A darálthúshoz hozzákeverjük a fasírt többi hozzávalóit, (vöröshagyma, fokhagyma, őrölt köménymag, fehérbors, valamint a só, pirospaprika, tojás), majd a szokásos módon fasírtot készítünk. De most kicsit hosszabb rudakat formálunk belőle, amire rárakjuk az előzőleg kb. 4x1 cm-es csíkokra vágott sajtot, majd belenyomkodjuk a fasírtba, s eligazgatjuk, hogy mindenhol takarja a fasírthús, nehogy kifollyon sütés közben a sajt.

Ha az összes fasírthúsba belegöngyöltük a sajtokat, akkor ezután pedig minden darab fasírtot begöngyölünk baconbe. Én fogpiszkálóval minden egyes darabot összefogtam, hogy a bacon sütés közben nehogy leessen a fasírtokról.

Egy kisebb, kb. 20x30 cm-es tepsit picit kiolajozunk, s belerakosgatjuk a fasírtokat.
Előmelegített sütőbe rakjuk, 200 C-fokos sütőben 30 percig sütjük. Én félidőben ki szoktam venni a tepsit, s a belső oldalát rakom kívülre, hogy egyformán átsüljenek a fasírtok.
Ha letelt a 30 perc, s megsültek a fasírtok, akkor kiveszem a tepsit a sütőből, kicsit hagyom hűlni, majd kiveszem a fasírtokból a fogpiszkálókat, s tálra rakom.

sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 200 °C

Személyes jótanács:

Hogy ne kelljen a fasírtot fent a gázon olajban sütni, ezért találtam ki, hogy baconbe göngyölöm, s a tepsiben meg tudom sütni.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Hidegtálak

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020