Még egy recept, látta már?

Szilveszteri szerencsehozók

Megtekintve: 4070 alkalommal

Elkészítési idö: 45 - 60 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Somlói galuska házilag
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,0 pont)Recept

Somlói galuska házilag

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 299 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 14 026 alkalommal

Továbbküldve: 1 ismerősnek

Elmentette: 1 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (6 személyre):

  • Hozzávalók
  • Sárga tészta:
  • 3 db tojás
  • 7 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • Diós tészta
  • 3 db tojás
  • 7 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg dió
  • Kakaós tészta
  • 3 db tojás
  • 7 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • Krém:
  • 4 tojássárgája
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg dió
  • 1 evőkanál kakaópor
  • mazsola
  • Öntet:
  • 5+1 dl víz
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1 evőkanál csokoládé pudingpor
  • 1 rumaroma
  • tejszínhab

Elkészítés:

1. A sárga tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a cukrot. Ha már fényes hozzákeverjük a tojások sárgáját és a lisztet. Kb. 25x30 tepsiben megsütjük.
2. A diós és a kakaós tésztákat az előzőeknek megfelelően elkészítjük, és megsütjük.
3. A krémhez a tojások sárgáját a vaníliás pudingporral, a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforralt tejhez adjuk és megfőzzük.
4. A krémet 3 felé szedjük. Az egyikbe beletesszük a 2 csomag vaníliás cukrot, a másodikba a diót és egy kevés mazsolát, a harmadikba pedig a kakaóport és a mazsolát.
5. Egy magas falú tepsiben összerakjuk a tésztát (sárga tészta+kakaós krém+diós tészta+sárga krém+kakaós tészta+diós krém)
6. Az öntet elkészítéséhez az 5 dl vizet, a sót és a cukrot feltesszük melegedni. Összekeverjük a kakaóport, a csokoládé pudingporral és 1 dl vízzel, majd a forralt vízhez adjuk, és felfőzzük. Rumaromával ízesítjük.
7. Tálaláskor pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk és úgy rakjuk a tányérral, majd leöntjük az öntettel és tejszínhabbal díszítjük.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 170 °C
tepsi mérete: 25 cm

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb desszertek

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020