Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
ReceptSzezámmagos (pamut) zsemle
Hozzávalók (12 személyre):
Elkészítés:A tejbe belekeverjük az élesztőt, a tojás, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, a végén bele szitáljuk a sütőporos lisztet, és végül hozzáadjuk a vajat. Összedolgozzuk, lágy tésztát kapunk. egy-másfél órát meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt 16 darabba vágjuk, gömbölyítjük, sütőpapíros tepsire téve ismét kelesztjük ( kb. fél óra). Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. ( kb. 30-35 perc).
sütési idő: Személyes jótanács:Puha mint a " pamut". |
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |