Még egy recept, látta már?

Korhely harcsahalászlé

Megtekintve: 7006 alkalommal

Elkészítési idö: 75 - 90 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Szilvás-fahéjkrémes szelet
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,3 pont)Recept

Szilvás-fahéjkrémes szelet

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 251 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 15 959 alkalommal

Továbbküldve: 1 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • Kb. 15-20 szelethez:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 12,5 dkg vaj/margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • A fahéjas krémhez:
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • A szilvás részhez:
  • 30 dkg magozott szilva
  • 7 dkg cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet, szódabikarbónát, vajat/margarint kissé elmorzsoljuk. A mézet, porcukrot, tojást és tejet simára keverjük, majd a lisztes részhez adjuk, és ebből sima tésztát gyúrunk.
2. A tésztát 4 egyenlő részre elosztjuk, ezekből lisztezett felületen fél cm vastag, kb. 20x30 cm-es lapokat nyújtunk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 °C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.
3. A fahéjas krémhez a tejből, cukorból, pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd megvárjuk míg kihűl, ezután a lágy vajjal/margarinnal és fahéjjal kihabosítjuk.
4. A szilvás töltelékhez a magozott, darabolt szilvát egy forralóedénybe tesszük 1 dl vízzel, a cukorral és a fahéjjal. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd besűrítjük 1dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Az így kapott szilvatöltelékkel még melegen összetöltünk 2 lapot.
5. A fahéjas krém felét egyenletesen az egyik mézes lapra rétegezzük, majd erre helyezzük a szilvatöltelékkel már betöltött lapokat. Ennek a tetejére simítjuk a maradék fahéjas krémet, végül befedjük az utolsó lappal, és hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
6. Mikor teljesen kihűlt, a vízgőz fölött/mikróban megolvasztott étcsokoládéval egyenletesen bevonjuk a tetejét.

sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 20 cm

Személyes jótanács:

Kalória: 292 kcal/szelet


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Gyümölcsös süti recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020