![]() Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Elkészítési idő: 45 - 60 perc Nehézségi szint: közepes Árkategória: közepesen olcsó Elkészítve: 187 alkalommal megfőztem én is |
Megtekintve: 14 977 alkalommal Továbbküldve: 1 ismerősnek Elmentette: 0 látogató Értékeld te is a receptet: |
A tejjel és cukorral a szokásos módon elkészítjük a pudingot és még forrón hozzákeverjük a tejfölt.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk óvatosan átforgatva.
A margarint elkeverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a tojásos masszába és lágy, könnyen formázható tésztát gyúrunk belőle. 60 - 40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztát tepsi méretű sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével és papírostul a tepsibe tesszük. Erre kerül a töltelék. A kisebbik tésztából annyi rudat sodrunk, amennyit rácsos alakzatban elhelyezve a töltelékre tehetünk.
A tepsit letakarjuk sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre. 20-30 perc után a s.papírt levehetjük.
A habos rész hűlés után még szilárdul. A lehűlt süteményt porcukorral hintjük és szeleteljük.
főzési idő:
sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 180 °C
Másnap a legfinomabb.
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |