Még egy recept, látta már?

Kötött galuskaleves

Megtekintve: 11606 alkalommal

Elkészítési idö: 30 - 45 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Vargabéles
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,3 pont)Recept

Vargabéles

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 235 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 9 976 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (10 személyre):

  • 1 evőkanálnyi vaj a tepsi kikenéséhez
  • kb. 15 dkg leveles tészta (Egy 45 dkg-os tészta 1/3-d része) a tepsi aljára, és a töltelék
  • tetejére
  • Hozzávalók a töltelékhez:
  • 20 dkg cérnametélt tészta
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 kispohár tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpos evőkanál mazsola

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170-180 C-fokra.
Előkészítünk és kivajazunk egy kb. 30x25 cm-es tepsit, vagy jénait.
A leveles tészta 1/3 részét kettévágjuk, s külön kinyújtjuk. Az egyik darabot a kivajazott tepsi aljára tesszük, a másikat pedig majd a töltelék tetejére.
A mazsolát áztassuk be fél bögre vízben.
A cérnametéltet főzzük meg, kb. 5 perc alatt el is készül. Majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, s félretesszük.
A túrót villával összetörjük, s hozzákeverjük a cukor egy részét, a tojások sárgáját, a citrom lereszelt héjat és a levét is, a tejfölt, és a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük, majd félretesszük.
A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük. A túrós keveréket összeforgatjuk a kiáztatott, lecsöpögtetett mazsolával és a cérnametélttel, majd óvatosan hozzákeverjük a
tojásfehérje-habot is. (A tálon maradt pici tojásfehérje pedig a tészta tetejére jó lesz.)
A tölteléket a formába tesszük, és elsimítjuk a tetejét.
A tetejére rátesszük a másik kinyújtott leveles tésztát is, majd a tojásfehérje pici maradékával
kenőtollal bekenjük a leveles tészta tetejét. 170 C-fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, s átfordítjuk, a belső felét rakjuk
kívülre, s még kb. 20 percig sütjük, de most már 220 C-fokon.

Ha a vargabélesünk megsült, melegen szeletelhetjük, porcukrozzuk, s lekvárral tálalhatjuk.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C

Személyes jótanács:

Aki nem szereti a mazsolát, az akár ki is hagyhatja, anélkül is finom.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Túrós sütemény recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020