Még egy recept, látta már?

Csokis banánkrémes vakondtúrás torta

Megtekintve: 10383 alkalommal

Elkészítési idö: 45 - 60 perc

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Zabpelyhes-sós keksz
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (3,5 pont)Recept

Zabpelyhes-sós keksz

Elkészítési idő: 45 - 60 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 130 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 8 767 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (2 személyre):

  • 10 dkg zabpehely
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg tejföl
  • 1 db tojás (nagy)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • késhegynyi pirospaprika
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • bazsalikom (ízlés szerint)

Elkészítés:


A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, a pirospaprikát, és a sót szárazon keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet, és a bazsalikomot. (ízlés szerint adjunk hozzá a fűszerekből, de arra figyeljünk, hogy a kakukkfű elég intenzív ízű)

Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, és egy keverőkanállal szintén keverjük alaposan össze, majd hagyjuk kb. egy órát állni, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet. (egy lágyabb masszát kell kapnunk, így ha szükséges akkor még adjunk hozzá egy kevés tejfölt)

Vágjunk le egy nagyobb darab folpack fóliát, majd tegyük rá a tésztát, és a fólia segítségével formázzunk 3-4 cm átmérőjű rudat. Ezután tegyük be kb. egy órára a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és könnyen feltudjuk majd szeletelni.

A fagyasztóból kivett tésztát csomagoljuk ki a fóliából, majd egy éles késsel, kb. 0,5 cm vastagságúra szeleteljük fel. (én szeletelés közben többször papírtörlővel letöröltem, majd lisztbe mártottam a kést)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a felszeletelt tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép pirosra.

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt tálalnánk.

sütési idő:
sütési mód: légkeverés
sütési hőfok: 160 °C

Személyes jótanács:

A pirosra sült kekszek frissen kisülve finom ropogósak, majd másnapra kissé megpuhulnak, de úgy is nagyon finomak.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020