Könnyű, gyors receptek
Keresés kulcsszó alapjánGyors receptkeresőRecept kategóriákBefőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok Top 10 receptMég több recept
ReceptMáglyarakás kicsit másképp
Hozzávalók (6 személyre):
Elkészítés:A 3 tojás sárgáját elkeverem a 2 evőkanál cukorral és a 3 dl tejjel, majd a feldarabolt száraz kalácsot ebbe az elegybe beleáztatom és egy kivajazott-zsemlemorzsázott tepsibe elkezdem lerakni, amire szépen rárétegezem a magozott meggyet, a mazsolát és a darált diót, és végül a reszelt citromhéjat is rászórom. Amikor elfogyott az összes hozzávaló, berakom a sütőbe és kb.15 percig sütöm. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verek és ebbe belekeverem a 3 evőkanál málnalekvárt, amit a megsült tészta tetejére egyenletesen elkenek, majd az egészet pár perc alatt aranybarnára sütöm. A sütés után a már kihűlt tésztát tetszőlegesre vágva tálalom. A klasszikus máglyarakás nem ilyen hozzávalókból készül, de bátran merem ajánlani ennek a változatnak is a kipróbálását, mert nagyon finom, hisz óriási eltérés nincs az ízhatás élvezhetőségének szempontjából.
sütési idő: Személyes jótanács:Természetesen kifli vagy zsemle felhasználásával is elkészíthető. |
A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020 |