A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, a barnacukrot fehéredési keverjük.
A tojás fehérjéhez adunk egy csipet sót, és félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot verünk.
A kikavart tojássárgájába belekeverjük a sütőporos kókuszlisztet, és a tojáshab egynegyedét, fellazítjuk vele a tésztát, majd apránként laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojásfehérjét is.
A kókuszos piskóta tésztája kicsit masszívabb lesz, mint a lisztesé, de a sütőpor fellazítja, és egy nagyon puha, ízletes piskóta lesz belőle.
Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk olajjal, és belesimítjuk a masszát.
180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre.
Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd recés késsel három lapot vágunk.
Amíg sül a piskótánk, elkészítjük a citromos krémet.
A mascarponéba belerakjuk a porcukrot, a citrom reszelt héját és a levét, és a zseléport.
Habverővel felverjük.
A tejszínt szintén kemény habbá verjük, és összekeverjük a citromos mascarponéval.
A kihűlt piskótát megtöltjük, majd bevonjuk a krémmel a tortánkat, és díszítjük kandírozott cseresznyével.
sütési idő: sütési mód: sütési hőfok: 180 °C
Személyes jótanács:
A kókuszos piskóta tésztája kicsit masszívabb lesz, mint a lisztesé, de a sütőpor fellazítja, és egy nagyon puha ízletes piskóta lesz belőle.