Recept kategóriák
Befőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok
Recept
Tejszínes epres gyümölcskrémes!
Elkészítési idő: 30 - 45 perc
Nehézségi szint: közepes
Árkategória: közepesen olcsó
|
Megtekintve: 9 354 alkalommal
Továbbküldve: 0 ismerősnek
Elmentette: 0 látogató
Értékeld te is a receptet:
|
Hozzávalók (8 személyre):
- Hozzávalók: 5 db egész tojás, 5 ek cukor,5 ek liszt,csipet só, 8 dl tej ,2 csomag főzős vaníliás pudingpor,2 dl cukrász tejszín, 40 dkg friss eper.
Elkészítés:
Elkészítés: a tojásokat szét válaszuk a sárgáját kikeverjük a cukor felével,a tojásfehérjét csipet sóval és a maradék cukorral felverjük kemény habba.
A kikevert tojássárgálához hozzáadjuk a lisztet és hab negyedét alaposan összekeverjük.
A megmaradt tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk kikevert tojásos lisztbe.
Egy 20x33 cm tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük majd belesimítjuk a piskóta masszát.
180 c előmelegített sütőbe toljuk 15 percre .
Ha megsült a piskóta rácson kihűtjük.
Amíg hűl a piskóta addig elkészítjük a pudingot és tejszínhabot.
A tejszínt felverjük kemény habbá.
A két csomag puding port kevés tejjel csomómentesre kikavarjuk.
A tejbe berakunk 6 evőkanál cukrot és feltesszük a tűzre és felforraljuk.
A felforrt tejet ráöntjük a kikevert puding porra összekeverjük visszatesszük a tűzre .
Állandó kevergetés mellet besűrítjük ha felforr lehúzzuk a tűzről langyosra kihűtjük.
A ki hűlt piskóta tetejét kirakjuk az eper szeletekkel majd ráöntjük a pudingot elsimítjuk.
Veszünk egy csillag csöves habzsákot beleszedjük a tejszínhabot .
A puding tetejére habrózsákat nyomunk.
A habrózsák tetejét kidíszítjük eperrel.
2 órára hűtőbe tesszük hogy a krém megszilárduljon.
sütési idő: sütési mód: légkeverés sütési hőfok: 180 °C
Személyes jótanács:
A tejszín mindig hideg legyen mert ha akkor nem lehet felverni.
|