Még egy recept, látta már?

Káposztával töltött paprika

Megtekintve: 18547 alkalommal

Elkészítési idö: 105 - 120 perc

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Húsvéti csokitojás
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (0 pont)Recept

Húsvéti csokitojás

Elkészítési idő: 90 - 105 perc

Nehézségi szint: közepes

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 190 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 10 205 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (12 személyre):

  • A 26 cm átmérőjű tortalaphoz:
  • 6 tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál víz
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • A krémhez:
  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 dl víz
  • 20 dkg étcsokoládé (tortabevonó)
  • 25 dkg vaj
  • A tojás domborulatának kialakításához:
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál rum
  • 5-10 dkg darált dió
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 5 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál meggybefőtt lé
  • A csokoládémázhoz: tortabevonó

Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjét felverjük, kis adagonként adjuk hozzá a porcukrot, és kemény habbá verjük. Egyenként elkeverjük a tojások sárgáival, kanalanként csorgatjuk a masszához az olajat és a vizet, végül a sütőporral és a kakaóporral elkevert, szitált lisztet adjuk hozzá. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített, közepes hőfokú, 180 fokos sütőben kisütjük, kb. 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük!

A tortalapot rácson hagyjuk kihűlni, és legjobb másnap folytatni a munkát, akkor már könnyebben faragható a tészta. Kivágunk kartonlapból a torta nagyságának megfelelő méretű tojás-formát, ráfektetjük a tortalapra, és a minta alapján kiszabjuk jó éles késsel a tortalapból a tojást. A leeső darabokat összemorzsoljuk.

A krémhez a pudingport elkeverjük a kristálycukorral, és a tejjel kis lángon sűrűre főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kis darabokra tördelt étcsokoládét, egyneművé keverjük, és időnként megkevergetve, kihűtjük. Amikor a krém teljesen kihűlt, robotgéppel a habosított vajjal is kikeverjük, és hűtőbe tesszük dermedni.

A tojást két lapra szeljük, és a krémmel megtöltjük. Néhány evőkanál krémet tegyünk félre, amivel majd a torta oldalát szép egyenletesen bevonjuk.

A tojás domború részéhez az elmorzsolt piskótát összekeverjük az adalékokkal, így alakítható masszát kapunk.

A megtöltött torta tetejét megkenjük lekvárral, hagyjuk, hogy kissé beigya a tészta, majd a masszából kialakítjuk a torta domborulatát. Tetejét egy szélesebb pengéjű, vízbe mártott késsel szépen elsimítjuk, a torta oldalát pedig a félretett krémmel átkenjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy jól megdermedjen. Tortabevonóval bevonjuk. Tetszés szerint marcipánnal, vagy nyújtható cukormázzal díszítjük.

sütési idő:
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 26 cm

Személyes jótanács:

Közeledik a Húsvét, igazi dísze lehet a Húsvéti asztalnak


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb desszertek

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020