Még egy recept, látta már?

Házi vajkrém adalékanyag-mentesen

Megtekintve: 7966 alkalommal

Elkészítési idö: 120 percnél több

Nehézség: közepes

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Gólyatojás
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (4,0 pont)Recept

Gólyatojás

Elkészítési idő: 30 - 45 perc

Nehézségi szint: egyszerű

Árkategória: olcsó

Elkészítve: 158 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 9 628 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • kb. 14 db-hoz:
  • 6 púpozott ek búzadara (gríz)
  • 4 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor (v. 1 mk vaníliaaroma)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek kristálycukor (v. 1 ek eritrit)
  • Hozzávalók a panírozáshoz:
  • 1 db tojás (nagy)
  • 1 cs zsemlemorzsa
  • kb. 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd keverjük össze. (Ízlés szerint eritrittel és vaníliaaromával is összekeverhetjük a tejet.)

Ezután keverjük hozzá a búzadarát, és állandó kevergetés mellett főzzük jó sűrűre, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

A sűrű tejbegrízt ezután két darab hideg vízbe mártott evőkanál segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Én egyszerűbb módját választottam a formázásnak, nedves kézzel formáztam meg.)

A panírozáshoz a tojást villával enyhén verjük fel, egyesével forgassuk bele a megformázott tejbegrízt, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába.

Az olajat hevítsük fel, óvatosan helyezzük bele a bepanírozott galuskákat, és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

főzési idő:
sütési idő:
sütési mód:

Személyes jótanács:

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és lekvárral kínáljuk.


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Egyéb desszertek

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020