Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

Főoldal

Fokhagymás tepsis csirkemáj

A megpucolt csirkemájat kb. 5 percig előfőzzük, a krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágva szintén kb. 5 percig főzzük enyhén sós vízben.
1/2 dcl olajban elkeverünk kevés ...

Elkészítési idő: 60 - 75 perc
Nehézség: könnyű

bővebben...


Legfrissebb receptek

Mákos krémes   (20x30 xm)

Mákos krémes (20x30 xm)

A mákos részhez a száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejet, vajat és sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, simára keverjük, és a ...

bőveben »

Megtekintve: 78 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Diós-mascarponés piskótatekercs

Diós-mascarponés piskótatekercs

A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, hozzáadagoljuk a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy gáztepsin 180 C fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. ...

bőveben »

Megtekintve: 121 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: közepes
Almás falatok

Almás falatok

A tésztához a tojást,sót, olajat, cukrot simára keverünk, hozzáadjuk a joghurtot, majd a lisztes sütőporral együtt rugalmas tésztát gyúrunk. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, fahéjat, ...

bőveben »

Megtekintve: 932 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Krumplis puffancs

Krumplis puffancs

Az elő tésztát összekeverjük, és kb. 40-45 percet érni hagyjuk. Ha az idő letelt a főtészta hozzávalóival rugalmas tésztát készítünk, majd 30 percet pihentetjük. 12 db 100 gr-os darabokra osztjuk, gömbölyítjük, kicsit ...

bőveben »

Megtekintve: 492 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Nyuszi kosár

Nyuszi kosár

A tojások sárgáját 3 kanál cukorral kikeverünk habosra. A fehérjéket pici sóval keményre verjük, majd hozzáadunk 1 kanál cukrot. Óvatosan a tojássárgához keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet. ? Papírral ...

bőveben »

Megtekintve: 725 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Krémes piskótacsók

Krémes piskótacsók

A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a tejet, majd bele szitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk ...

bőveben »

Megtekintve: 1 287 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Pihe-puha sós stangli

Pihe-puha sós stangli

750-800 gr liszt 500 ml langyos víz 8 gr száraz élesztő 1 tk cukor 100 ml olaj 1 teáskanál só Spiccelni: 3 kanál liszt 1 kanál só pici szódabikarbóna

bőveben »

Megtekintve: 875 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: könnyű
Fahéjas fátyolkalács

Fahéjas fátyolkalács

Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. 2. Ezután kevergessük egy  villával simára, hogy a cukor feloldódjon. 3. Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az ...

bőveben »

Megtekintve: 784 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Darálós keksz ( a jó öreg süti)

Darálós keksz ( a jó öreg süti)

A hozzávalókat összedolgozzuk, elfelezzük, az egyikhez hozzáadunk 2 kanál kakaót+pici tejet. 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Utána ? ledaráljuk?. Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

bőveben »

Megtekintve: 1 004 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Kókuszhabos tekercs

Kókuszhabos tekercs

A tésztához az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókhoz adva rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva 1-2 órára betesszük a hűtőbe. Elkészítjük a habot: A tojásfehérjét az ecettel pici sóval gőz fölött keményre ...

bőveben »

Megtekintve: 722 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes

Legutóbb olvasott receptek

Szendvicssütőben sütött sütemény

Szendvicssütőben sütött sütemény

Kis liszten kinyújtjuk a levelestésztát, s kétszer akkora db-okra vágjuk, mint amekkora szendvics megsül a szendvicssütőnkben. A levelestészta felét nutellával megtöltjük. Én 6 db-ot töltöttem meg nutellával, s 6 db-ot pedig ...

bőveben »

Megtekintve: 13 920 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Nyári gyümölcsleves-mix

Nyári gyümölcsleves-mix

A cseresznyét kimagozzuk, almát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy edénybe tesszük a gyümölcsöket, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjt, xilitet, citrom kifacsart levét. A tejet kikeverjük a pudingporral. A felforrt ...

bőveben »

Megtekintve: 3 398 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Csokoládés-meggyes brownie

Csokoládés-meggyes brownie

1. A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra. A diót feltörjük, és száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. 2. Az étcsokoládét a vajjal/margarinnal gőz felett összeolvasztjuk. Az egész tojásokat robotgéppel ...

bőveben »

Megtekintve: 15 562 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Csokis muffin liszt nélkül

Csokis muffin liszt nélkül

180 fokra melegítjük a sütőt. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében robotgéppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét is. A masszát szilikon vagy papírkapszlival ...

bőveben »

Megtekintve: 9 411 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: könnyű
Gesztenyetorta

Gesztenyetorta

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. ? A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, ...

bőveben »

Megtekintve: 8 446 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: közepes
Mogyorótorta

Mogyorótorta

A torta aljának és tetejének elkészítése: A mogyorót egy teáskanálnyi cukorral együtt a mixerbe daráljuk finomra. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. Keverjük a habba egymás után a porcukrot, a darált mogyorót ...

bőveben »

Megtekintve: 8 822 alkalommal Elkészítési idö: 60 - 75 perc Nehézség: közepes
Sajtos gombás quiche

Sajtos gombás quiche

1. A tésztához a lisztet elkeverem a sóval, cukorral, majd elmorzsolom benne a hideg, felkockázott margarint és kanalanként hozzáadom a jeges vizet. Dagasztás közben érezni fogjuk, kell-e még hozzá egy kis víz, ha túl kemény, ...

bőveben »

Megtekintve: 4 486 alkalommal Elkészítési idö: 105 - 120 perc Nehézség: könnyű
Cseh kókuszus kuglóf

Cseh kókuszus kuglóf

1.A liszt kivételével az összes alapanyagot összekeverem. Hozzáadom a lisztet. Fél óráig pihentetem. 2.Diónál nagyobb nagyságú golyókat formálok belőle és kis fémkosár formába, helyezem. Forró sütőbe halvány rózsaszínűre ...

bőveben »

Megtekintve: 13 046 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: közepes
Májas töltelék

Májas töltelék

A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk A májat húsdarálón ledaráljuk, majd a darálón a hagymát, petrezselymet és a zsemléket is átnyomjuk. A májat a hagymával megdiszteljük, langyosra hűtjük Hozzáadjuk a tojásokat ...

bőveben »

Megtekintve: 103 824 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Házi zsemle

Házi zsemle

Az élesztőt kevés cukros vízben felfuttatjuk. Összedolgozzuk a kétfajta tésztát, sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk, majd a duplájára kelesztjük. Majd 10 fele vesszük, gombócokat gyúrunk belőle, sütőpapírral bélelt ...

bőveben »

Megtekintve: 11 038 alkalommal Elkészítési idö: 120 percnél több Nehézség: könnyű

Aktuális receptek

Burgonyás rakott kel

Burgonyás rakott kel

A karikára vágott burgonyát roppanósra előfőzzük, a kelkáposztát laskára vágjuk, majd a kockára vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát, rövid ideig pároljuk, majd 3 dl vízzel ...

bőveben »

Megtekintve: 10 618 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
rizses római csirkemáj

rizses római csirkemáj

Római tálat beáztatjuk fél órára, aljára szalonna szeletek, rá a pohár rizs, majorannás csirkemáj, gomba hagyma, fokhagyma, fűszerek, rákockázzuk a paradicsomot, aláöntünk 1 nagy pohár vizet, a római tál tetejét rátesszük és ...

bőveben »

Megtekintve: 10 011 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: könnyű
Diétás gombapörkölt zöldpaprikával

Diétás gombapörkölt zöldpaprikával

A gombákat alaposan megmossuk, majd hosszában negyedekre-nyolcadokra vágjuk. A zöldségeket is megmossuk és kockára vágjuk. Az összes hozzávalót és a vizet fedő alatt 10 percig, fedő nélkül 20 percig főzzük, amíg el nem fő a ...

bőveben »

Megtekintve: 10 113 alkalommal Elkészítési idö: 30 - 45 perc Nehézség: egyszerű
Mohácsi rétes

Mohácsi rétes

Az utolsó három hozzávaló kivételével az összeset összekeverjük és kb. fél órát pihentetjük. Egy magas falú tepsit vékonyan kiolajozunk és beleterítünk 2 réteslapot (a kettő közt vékonyan olajozzuk). Erre terítjük a túros ...

bőveben »

Megtekintve: 21 071 alkalommal Elkészítési idö: 45 - 60 perc Nehézség: egyszerű
Mexikói leves gombával és virslivel

Mexikói leves gombával és virslivel

1. Az olajon pirítjuk rövid ideig a hagymát, rádobjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot. Puhulásig sütjük. 2. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát. 3. Fűszerezzük sóval, borssal, és ha elfőtte a levét rádobjuk a ...

bőveben »

Megtekintve: 13 474 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Diétás édes tejbekuszkusz gyümölccsel

Diétás édes tejbekuszkusz gyümölccsel

1., Előkészítem a gyümölcsöket: meghámozom, feldarabolom/lereszelem. 2., Lereszelem a citromhéjat. 3., Kikaparom a 2 cm hosszú vaníliarúd belsejét. 4., Egy nagyobb tálba beleöntöm és elkeverem az: - 3 dl (244 g) kuszkuszt, - ...

bőveben »

Megtekintve: 23 517 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: egyszerű
Aszalt szilva leves édes grízgaluskával

Aszalt szilva leves édes grízgaluskával

1. Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, fahéjat teatojásba rakjuk. A diót serpenyőbe, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd összevagdaljuk. A citromot, narancsot jól megmossuk, és lereszeljük a héját. 2. 1 l ...

bőveben »

Megtekintve: 12 578 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: könnyű
Bagoly torta

Bagoly torta

Tojás sárgáját vízzel és a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét. A töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk. A masszát két részletben megsütöttem. Két különböző ...

bőveben »

Megtekintve: 10 167 alkalommal Elkészítési idö: 75 - 90 perc Nehézség: közepes
Eperturmix

Eperturmix

Az epret megmossuk. Összeturmixoljuk a többi hozzávalóval. Jól behűtve fogyasztjuk.

bőveben »

Megtekintve: 8 942 alkalommal Elkészítési idö: alig 15 perc Nehézség: egyszerű
Desszert teknős

Desszert teknős

A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vanília cukorral, majd belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan ( a habot nem törve) összekeverjük az ízesített tejföllel. Ezt ...

bőveben »

Megtekintve: 10 540 alkalommal Elkészítési idö: 15 - 30 perc Nehézség: közepes

Hasznos olvasmányok

Sóska

A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.

tovább »

Szilva

Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.

tovább »

Málna

Nyáron fogyasszuk frissen leszedve, de hűtőben, tálcán szétterítve pár napig eláll.

tovább »


A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020