Recept kategóriák
Befőzés Desszertek Édes süti Egytálétel Fánk Főzelékek Gombás ételek Gombóc recept Halételek Házi praktikák Hidegtálak Húsételek Italok Kelt tészta Kenyerek Kerti Parti Köretek Levesek - előétel Mártások - szószok Nemzetek konyhái Palacsinta Pite Pizza Pogácsa Saláta Sós süti recept Szendvics recept Tészta recept Tojás ételek Torta Ünnepi finomságok
Főoldal
A megpucolt csirkemájat kb. 5 percig előfőzzük, a krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágva szintén kb. 5 percig főzzük enyhén sós vízben.
1/2 dcl olajban elkeverünk kevés ...
Elkészítési idő: 60 - 75 perc
Nehézség: könnyű
bővebben...
|
Legfrissebb receptek
|
Mákos krémes (20x30 xm)
A mákos részhez a száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejet, vajat és sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, simára keverjük, és a ...
bőveben » |
Megtekintve: 78 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Diós-mascarponés piskótatekercs
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, hozzáadagoljuk a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy gáztepsin 180 C fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. ...
bőveben » |
Megtekintve: 121 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: közepes |
|
Almás falatok
A tésztához a tojást,sót, olajat, cukrot simára keverünk, hozzáadjuk a joghurtot, majd a lisztes sütőporral együtt rugalmas tésztát gyúrunk.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, fahéjat, ...
bőveben » |
Megtekintve: 932 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Krumplis puffancs
Az elő tésztát összekeverjük, és kb. 40-45 percet érni hagyjuk.
Ha az idő letelt a főtészta hozzávalóival rugalmas tésztát készítünk, majd 30 percet pihentetjük. 12 db 100 gr-os darabokra osztjuk, gömbölyítjük, kicsit ...
bőveben » |
Megtekintve: 492 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Nyuszi kosár
A tojások sárgáját 3 kanál cukorral kikeverünk habosra. A fehérjéket pici sóval keményre verjük, majd hozzáadunk 1 kanál cukrot. Óvatosan a tojássárgához keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet.
? Papírral ...
bőveben » |
Megtekintve: 725 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Krémes piskótacsók
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a tejet, majd bele szitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk ...
bőveben » |
Megtekintve: 1 287 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Pihe-puha sós stangli
750-800 gr liszt
500 ml langyos víz
8 gr száraz élesztő
1 tk cukor
100 ml olaj
1 teáskanál só
Spiccelni:
3 kanál liszt
1 kanál só
pici szódabikarbóna
bőveben » |
Megtekintve: 875 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Fahéjas fátyolkalács
Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben.
2. Ezután kevergessük egy villával simára, hogy a cukor feloldódjon.
3. Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az ...
bőveben » |
Megtekintve: 784 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Darálós keksz ( a jó öreg süti)
A hozzávalókat összedolgozzuk, elfelezzük, az egyikhez hozzáadunk 2 kanál kakaót+pici tejet. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Utána ? ledaráljuk?. Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
bőveben » |
Megtekintve: 1 004 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Kókuszhabos tekercs
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókhoz adva rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítjük a habot:
A tojásfehérjét az ecettel pici sóval gőz fölött keményre ...
bőveben » |
Megtekintve: 722 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
Legutóbb olvasott receptek
|
Szendvicssütőben sütött sütemény
Kis liszten kinyújtjuk a levelestésztát, s kétszer akkora db-okra vágjuk, mint amekkora szendvics megsül a szendvicssütőnkben.
A levelestészta felét nutellával megtöltjük. Én 6 db-ot töltöttem meg nutellával, s 6 db-ot pedig ...
bőveben » |
Megtekintve: 13 920 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Nyári gyümölcsleves-mix
A cseresznyét kimagozzuk, almát meghámozzuk, felkockázzuk.
Egy edénybe tesszük a gyümölcsöket, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjt, xilitet, citrom kifacsart levét.
A tejet kikeverjük a pudingporral. A felforrt ...
bőveben » |
Megtekintve: 3 398 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Csokoládés-meggyes brownie
1. A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra. A diót feltörjük, és száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
2. Az étcsokoládét a vajjal/margarinnal gőz felett összeolvasztjuk. Az egész tojásokat robotgéppel ...
bőveben » |
Megtekintve: 15 562 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Csokis muffin liszt nélkül
180 fokra melegítjük a sütőt.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében robotgéppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét is. A masszát szilikon vagy papírkapszlival ...
bőveben » |
Megtekintve: 9 411 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Gesztenyetorta
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük.
? A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 446 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: közepes |
|
Mogyorótorta
A torta aljának és tetejének elkészítése:
A mogyorót egy teáskanálnyi cukorral együtt a mixerbe daráljuk finomra.
A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá.
Keverjük a habba egymás után a porcukrot, a darált mogyorót ...
bőveben » |
Megtekintve: 8 822 alkalommal |
Elkészítési idö: 60 - 75 perc |
Nehézség: közepes |
|
Sajtos gombás quiche
1. A tésztához a lisztet elkeverem a sóval, cukorral, majd elmorzsolom benne a hideg, felkockázott margarint és kanalanként hozzáadom a jeges vizet.
Dagasztás közben érezni fogjuk, kell-e még hozzá egy kis víz, ha túl kemény, ...
bőveben » |
Megtekintve: 4 486 alkalommal |
Elkészítési idö: 105 - 120 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Cseh kókuszus kuglóf
1.A liszt kivételével az összes alapanyagot összekeverem. Hozzáadom a lisztet. Fél óráig pihentetem.
2.Diónál nagyobb nagyságú golyókat formálok belőle és kis fémkosár formába, helyezem. Forró sütőbe halvány rózsaszínűre ...
bőveben » |
Megtekintve: 13 046 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: közepes |
|
Májas töltelék
A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk
A májat húsdarálón ledaráljuk, majd a darálón a hagymát, petrezselymet és a zsemléket is átnyomjuk.
A májat a hagymával megdiszteljük, langyosra hűtjük
Hozzáadjuk a tojásokat ...
bőveben » |
Megtekintve: 103 824 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Házi zsemle
Az élesztőt kevés cukros vízben felfuttatjuk. Összedolgozzuk a kétfajta tésztát, sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk, majd a duplájára kelesztjük. Majd 10 fele vesszük, gombócokat gyúrunk belőle, sütőpapírral bélelt ...
bőveben » |
Megtekintve: 11 038 alkalommal |
Elkészítési idö: 120 percnél több |
Nehézség: könnyű |
Aktuális receptek
|
Burgonyás rakott kel
A karikára vágott burgonyát roppanósra előfőzzük, a kelkáposztát laskára vágjuk, majd a kockára vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát, rövid ideig pároljuk, majd 3 dl vízzel ...
bőveben » |
Megtekintve: 10 618 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
|
rizses római csirkemáj
Római tálat beáztatjuk fél órára, aljára szalonna szeletek, rá a pohár rizs, majorannás csirkemáj, gomba hagyma, fokhagyma, fűszerek, rákockázzuk a paradicsomot, aláöntünk 1 nagy pohár vizet, a római tál tetejét rátesszük és ...
bőveben » |
Megtekintve: 10 011 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Diétás gombapörkölt zöldpaprikával
A gombákat alaposan megmossuk, majd hosszában negyedekre-nyolcadokra vágjuk.
A zöldségeket is megmossuk és kockára vágjuk.
Az összes hozzávalót és a vizet fedő alatt 10 percig, fedő nélkül 20 percig főzzük, amíg el nem fő a ...
bőveben » |
Megtekintve: 10 113 alkalommal |
Elkészítési idö: 30 - 45 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Mohácsi rétes
Az utolsó három hozzávaló kivételével az összeset összekeverjük és kb. fél órát pihentetjük. Egy magas falú tepsit vékonyan kiolajozunk és beleterítünk 2 réteslapot (a kettő közt vékonyan olajozzuk). Erre terítjük a túros ...
bőveben » |
Megtekintve: 21 071 alkalommal |
Elkészítési idö: 45 - 60 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Mexikói leves gombával és virslivel
1. Az olajon pirítjuk rövid ideig a hagymát, rádobjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot. Puhulásig sütjük.
2. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát.
3. Fűszerezzük sóval, borssal, és ha elfőtte a levét rádobjuk a ...
bőveben » |
Megtekintve: 13 474 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Diétás édes tejbekuszkusz gyümölccsel
1., Előkészítem a gyümölcsöket: meghámozom, feldarabolom/lereszelem.
2., Lereszelem a citromhéjat.
3., Kikaparom a 2 cm hosszú vaníliarúd belsejét.
4., Egy nagyobb tálba beleöntöm és elkeverem az:
- 3 dl (244 g) kuszkuszt,
- ...
bőveben » |
Megtekintve: 23 517 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Aszalt szilva leves édes grízgaluskával
1. Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, fahéjat teatojásba rakjuk. A diót serpenyőbe, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd összevagdaljuk. A citromot, narancsot jól megmossuk, és lereszeljük a héját.
2. 1 l ...
bőveben » |
Megtekintve: 12 578 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: könnyű |
|
Bagoly torta
Tojás sárgáját vízzel és a cukorral habosra keverem.
Hozzáadom a lisztet, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
A töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk.
A masszát két részletben megsütöttem. Két különböző ...
bőveben » |
Megtekintve: 10 167 alkalommal |
Elkészítési idö: 75 - 90 perc |
Nehézség: közepes |
|
Eperturmix
Az epret megmossuk.
Összeturmixoljuk a többi hozzávalóval.
Jól behűtve fogyasztjuk.
bőveben » |
Megtekintve: 8 942 alkalommal |
Elkészítési idö: alig 15 perc |
Nehézség: egyszerű |
|
Desszert teknős
A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vanília cukorral, majd belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan ( a habot nem törve) összekeverjük az ízesített tejföllel.
Ezt ...
bőveben » |
Megtekintve: 10 540 alkalommal |
Elkészítési idö: 15 - 30 perc |
Nehézség: közepes |
Hasznos olvasmányok
Sóska
A mezei sóska mindenhol megtalálható. Már kora tavasztól fogyaszthatjuk, így immunerősítő tulajdonságának köszönhetően a téli hónapok után növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét, így kiváló immunerősítő tulajdonságú.
tovább » |
Szilva
Az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Tudósok rávilágítottak, egy szem szilva legalább annyi antioxidánst és vitamint tartalmaz, mint egy marék áfonya.
tovább » |
Málna
Nyáron fogyasszuk frissen leszedve, de hűtőben, tálcán szétterítve pár napig eláll.
tovább » |
|