Még egy recept, látta már?

Harcsa halászlé

Megtekintve: 13273 alkalommal

Elkészítési idö: 120 percnél több

Nehézség: könnyű

Könnyű gyors receptek - Recept gyüjtemény - Egyszerű, finom receptek fotókkal-Tiroli habcsók
Könnyű, gyors receptek

Keresés kulcsszó alapján

Gyors receptkereső

Mikorra:
Mennyi idő alatt
 
Csak fényképes receptek

Recept kategóriák

Befőzés
Desszertek
Édes süti
Egytálétel
Fánk
Főzelékek
Gombás ételek
Gombóc recept
Halételek
Házi praktikák
Hidegtálak
Húsételek
Italok
Kelt tészta
Kenyerek
Kerti Parti
Köretek
Levesek - előétel
Mártások - szószok
Nemzetek konyhái
Palacsinta
Pite
Pizza
Pogácsa
Saláta
Sós süti recept
Szendvics recept
Tészta recept
Tojás ételek
Torta
Ünnepi finomságok
Irodaszer webáruház Hobbi kellékek webáruház Jégkár és horpadás javítás fényezés nélkül

Piszok Nehéz Sudoku Betűvadász Vidám Szókereső Egy szám egy betű Vicces szókereső

A recept értékelése (5,0 pont)Recept

Tiroli habcsók

Elkészítési idő: 60 - 75 perc

Nehézségi szint: könnyű

Árkategória: közepesen olcsó

Elkészítve: 228 alkalommal megfőztem én is

Megtekintve: 16 935 alkalommal

Továbbküldve: 0 ismerősnek

Elmentette: 0 látogató

Értékeld te is a receptet:


  • Pénzkereső Szókereső

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 9 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 7,5 dkg darált mogyoró
  • 7,5 dkg darált mandula
  • 7,5 dkg reszelt étcsokoládé
  • 7,5 dkg mazsola
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál rum
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • 10 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.
2. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukor felét, és addig verjük, amíg a hab szép fényes nem lesz, és a cukor is teljesen fel nem oldódik.
3. Ezután a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a mogyorót, a mandulát, a csokoládét, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a rumot, a fahéjat és a lisztet a tojáshabba forgatjuk. Vigyázni kell, hogy a hab közben ne essen össze. A masszából kiskanállal kb. 30, dió nagyságú halmocskát szaggatunk és rakunk a tepsibe.
4. A habcsókokat az előmelegített sütőbe tesszük, és 12-15 percig sütjük, (szárítjuk). A belsejüknek a sütés végeztével is nedvesnek kell maradniuk.
5. A kihűlt habcsókok alját sötét tortabevonóba mártjuk, majd lecsepegtetjük.

sütési idő:
sütési mód:
sütési hőfok: 160 °C

Személyes jótanács:


Recept mentéséhez be kell jelentkezned!

Recept tovább küldése ismerősnek:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Üzenet küldése a recept feltöltõjének:

Mennyi öt meg hat? (számokkal)

Egyéb kategóriák:

Habcsók recept, Mandulás süti recept

A receptet beküldte:

»

A honlap a Rejtvénylapok.hu csoport tagja - Minden jog fenntartva - Copyright 1997 - 2020